Benzoylperoksid eller Salisylsyre

 

ingredienser i akne produkter

Benzoylperoksid eller salisylsyre for Aknebehandlinger.
Salisylsyre og benzoylperoksid er to av de store over disk godkjente ingredienser for behandling av akne effektivt. De arbeider på ulike måter på huden, hver med sine egne fordeler og ulemper. Mario Badescu har alltid brukt salisylsyre sammen med andre anti-akne og anti-inflammatoriske ingredienser i over 40 år med gode resultater.

Salisylsyre

Salisylsyre er også kjent som Betahydroxy syre eller BHA. Det er avledet fra en bitter pulver som kommer fra barken på et Willow Tree. Det er en «keratolytiske» (keratin-oppløsning) som er den tekniske betegnelsen for eksfolierende ingrediens. Det faktisk kan trenge inn i porene for å løse opp døde hudceller bygge opp og oppfordrer Shedding av det øverste laget av huden som hindrer porene fra å bli overbelastet. Selv om det ikke har noen effekt på akne bakterier i porene eller overflødig produksjonen av sebum som forårsaker acne, 0,5% -2% konsentrasjon av salisylsyre er effektiv på mild til moderat akne effektivt uten over tørker huden. Det gjør imidlertid trenger å bli brukt også etter at acne har ryddet å fortsette sin eksfolierende og pore clearing fordeler. I noen hud kremer for tørr eller moden hud, er salisylsyre brukes i lavere konsentrasjoner som en eksfolierende ingrediens som øker effekten av aktive ingredienser.

Siden salisylsyre kan være litt tørking til overflaten av huden, er det anbefales ikke å bruke den sammen med aktuell akne resepter, aggressive rensemidler og astringents. For best resultat, er en balansert akne diett med fuktighetsgivende og beroligende produkter anbefales sammen med salisylsyre produkter. Gravide og ammende kvinner bør sjekke med sin lege om å bruke salisylsyre siden noen fraråder det.

Benzoylperoksid

Den P.acnes bakterier som forårsaker akne kan ikke leve i en oksygenrike miljø som benzoylperoksid gir når det kommer i kontakt med huden slik utbrudd er redusert. Det er også en keratolytiske, som gir exfoliating fordeler i porene for å hindre tilstopping. Den brukes i 2,5%, 5% og 10% konsentrasjoner avhengig av alvorlighetsgraden av akne og følsomhet nivå i huden selv om høyere konsentrasjoner er ikke alltid mer effektivt. Benzoylperoksid kan finnes i mange over disken kremer, geleer og kremer samt i sterkere reseptbelagte produkter. Etter acne har forbedret bruk av produktet er fortsatt nødvendig forebyggende årsaker.

Benzoylperoksid produktene bør diskuteres med legen din hvis du er gravid eller ammende. Det kan også blekemiddel stoff så det er best å beskytte klær og sengetøy ved bruk av produkter med denne ingrediensen. Bivirkninger varierer fra mild til alvorlig tørrhet, flassing og hevelse så nøye utvalg av andre hudpleieprodukter bør gjøres slik at den ikke øker alvorlighetsgraden av disse effektene. Det bør ikke brukes sammen med noen acne resepter for å unngå uttørking og irritere huden.

Stikkord: , , , , , ,

Kategorier: Akne behandlinger, Akne konsultasjon, Alle innlegg, Behandle akne, Behandlinger, Bensoyl og Salicylic

Forfatter:karmablogg

Dette er bloggen for karma.no- beauty inside out!

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar